Αχίλλειος

Οίνος, βότανα και υγεία από την πατρίδα του Αχιλλέα

Βότανα

Η βαθιά γνώση των βοτάνων που υπήρχε στην περιοχή μας από την αρχαιότητα και η εκτεταμένη χρήση τους καθώς και η αυτοφυής παρουσία τους αποδεικνύεται από πολλές μυθικές , ιστορικές και λογοτεχνικές αναφορές.

Τα βότανα της περιοχής αποτελούσαν τα συστατικά των περίφημων φίλτρων των θρυλικών Θεσσαλών μαγισσών όπως περιγράφει και ο σχετικά σύγχρονος μεγάλος συγγραφέας Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης.

Όντας πολύπειρος , στα γεράματά του ο μέγας Ιπποκράτης επιλέγει να εγκαταβιώσει στην περιοχή αυτή , γιατί άραγε;

Κι ακριβώς μέσα από τη φιλοσοφία του Ιπποκράτη επιλέγουμε το όνομα των βοτάνων μας κράσις , Αχίλλειος κράσις .

Κράσις είναι η ισορροπία της αναλογίας των χυμών του ανθρωπίνου σώματος που συντηρεί την υγεία ή προκαλεί τις αρρώστιες στην ψυχοσωματική οντότητα του ανθρώπου ,

δηλαδή αυτό που ακριβώς συνεισφέρουν τα βότανα στον σύγχρονο διαταραγμένο άνθρωπο .

Ο Αχιλλέας αποτελεί το ιδανικό πρότυπο αρμονίας «των χυμών» οξύνους , δυνατός , αστραπιαίος θνητός θεός της αρχαιότητας.

Είχε σπουδάσει ιατρική δίπλα στον Χείρων Κένταυρο , έτσι ώστε είχε πολύ μεγάλες γνώσεις περί των βοτάνων και μάλιστα έδωσε το όνομά του σε ένα από αυτά την Αχιλλαία ( το βότανο αυτό του πρότεινε η Αφροδίτη να βάλει πάνω στην πληγή , που του έκανε το δηλητηριασμένο βέλος του Πάρη στην αχίλλειο πτέρνα , για να ανακουφισθεί ) .

Σχολιάστε

Ένα μικρό κείμενο σχετικά με την σελίδα. νξκ ξκ νφξκδνφ φν δκ νδξκν ξκφβν νσ φξδνφ σξνδ ξκρν νξσ νφξκφν κξφνκξφκ ξφκ κξφ βξκφ κξνφξ νξφκ γξκφνγ κξφ φξκνβξκφνκξν φδκξνβκξγφ βκξφβδκξφνβγ ξκδβφκξ βφκξ

Εισάγετε το email σας για να παρακολουθείτε αυτόν το ιστότοπο λαμβάνοντας ειδοποιήσεις για νέα δημοσίευση μέσω email.

Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930